Home Actualidad ITworldEdu 2012, el punt de trobada de professionals del sector de la Educació i de les TIC
formats

ITworldEdu 2012, el punt de trobada de professionals del sector de la Educació i de les TIC

Published on 25 October, 2012, by in Actualidad.

ITworldEduDurant el dia d’ahir vam poder assistir al Summit ITworldEdu, que va tenir lloc al CosmoCaixa de Barcelona. L’èxit de convocatòria que ha tingut en les 5 edicions celebrades fins ahir, fa palesa l’imperiosa necessitat d’un punt de trobada entre la comunitat educativa i la indústria tecnològica provehidora d’aquest sector.

ITworldEdu ofereix als seus participants un espai de coneixença entre agents del sector educatiu, on poden dialogar i discutir sobre metodologies d’aprenentatge amb la tecnologia, intercanviar experiències, fer negocis i aliances empresarials, etc. En definitiva, és un esdeveniment que afavoreix i accelera el desenvolupament del sector de l’educació i les TIC.

Des de la seva primera edició, la columna vertebral d’aquestes jornades han sigut les presentacions de bones pràctiques: les empreses tecnològiques conviden als seus clients de l’àmbit educatiu a explicar com han aplicat el seu producte o servei en el context educatiu. Òbviament aquesta activitat té gran valor comercial per l’empresa participant i pels prescriptors educatius a l’hora de conèixer el producte. Tantmateix, també és un fòrum interessant on conèixer experiències innovadores per a directors i coordinadors TIC que volen normalitzar l’ús de la tecnologia al seu centre educatiu.

Photo by jordijubany
Aquestes sessions de bones pràctiques s’encapçalen i conclouen amb conferències plenàries de la mà de personatges de renom, en aquesta edició els convidats foren Enrique Dans i Francesco Tonucci. El primer, va explicar com les xarxes socials poden ajudar en la promoció i difusió de les empreses tecnològiques. El pedagog italià parlà de com hauría de ser una escola “per a tohom” en la societat actual, que suposadament garanteix el dret a estudiar.

A banda, també hi havia expositors de les empreses patrocinadores de l’esdeveniment, i, al llarg del dia,  es dinamitzaren trobades bilaterals entre els participants del Summit.

Des d’E-studi, esperem que es segueixi celebrant aquest tipus d’esdeveniments com l’ITWE i Expodidàctica, que fan un favor a l’educació i als nostres alumnes, així com a l’industria que es dirigeix a aquest sector i al país en general.

Aquí us facilitem la presentació que va fer Enrique Dans:

* Fotografia de Jordi Jubany.
facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather