Home En que trabajamos Jornades Formatives Talita: Les TIC i les Necessitats Educatives Especials i la la Seguretat i Confiabilitat.
formats

Jornades Formatives Talita: Les TIC i les Necessitats Educatives Especials i la la Seguretat i Confiabilitat.

Els passats dies 16 i 17 de novembre, a l’escola Sagrat Cor de Sarrià, es varen celebrar una Jornades Formatives promogudes per la Fundació Talita, dissenyades i impartides per E-Studi. En la convocatòria van assistir més de setanta persones, on hi havia docents i famílies de joves i nens/es amb necessitats educatives especials (N.E.E.), la majoria amb Síndrome de Down. Entre aquest també hi participaren Leticia Darna, Vicepresidenta de la Fundació Talita, i Felio Vilarrubias, Secretari de la Fundació.

El divendres 16, seguidament de la presentació d’en Felio Vilarrubias, es varen abordar els continguts referents a estratègies metodològiques, accés a aplicacions específiques, perifèrics per afavorir l’accessibilitat a l’ordinador, les TIC en N.E.E, programes adequats per N.E.E, la Pissarra Digital Interactiva, les tauletes (aplicacions d’Apple i d’Android) i recursos Web 2.0.

La primera part de la sessió va ser més de caire teòric, tractant cada un dels conceptes en el context educatiu. Durant la segon part, es va convidar als presents a posar-ho en pràctica i així familiaritzar-se amb aquestes eines.

Durant la segona jornada el dissabte 17, es va treballar la Seguretat i Confiabilitat a la xarxa. Moltes famílies i professors veuen amb recel el gran volum d’informació que es pot trobar a Internet, les repercussions negatives de les xarxes socials i els xats, la intrusió del programari maligne i el fenòmens cada vegada més freqüents com el ciberbulling, sexting, etc.

Els formadors, Román Rodríguez, Montse Guiral i Jaume Villareal, en acabar la sessió vam arribar a la conclusió que encara cal treballar molt amb les famílies i els equips docents per augmentar els nivells de seguretat i confiabilitat. D’altra banda, davant el potencial de les tabletes en l’aprenentatge de persones amb N.E.E., veiem encara amb més claredat la necessitat de fer un treball més exhaustiu i pràctic per avançar en aquest terreny.

 

 

facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>