Home En que trabajamos Perquè escollir Google Apps for Education?
formats

Perquè escollir Google Apps for Education?

Entenem la nostra feina com la capacitat de guiar i acompanyar a les organitzacions (especialment els centres educatius) en la incorporació i implementació de la tecnologia al seu sistema. És per això que, com a consultoria, ens pertoca conèixer la diversitat d’opcions que ens ofereix el mercat en cada moment. Sempre amb la premissa que no existeix l’eina perfecta o la tecnologia ideal, sinó la que encaixa amb els requeriments i les circumstancies de cada cas concret.

Utilitzarem aquest blog també per recomanar els productes i serveis que considerem interessants i amb potencial per incorporar en determinats projectes. Encetem, doncs, aquesta categoria de posts amb la plataforma Google Apps for Education.

El 2006 Google aposta clarament pel món educatiu endegant l’edició de Google Apps dirigida a aquest sector. Òbviament, aquest propòsit té una visió clarament estratègica: Per una banda, la incorporació de joves estudiants en “l’ecosistema google” és garantia del desenvolupament i millora de les seves aplicacions, gràcies al seu caràcter obert. D’altra banda, també és una manera de fidelitzar al públic jove, que un cop familiaritzats amb les seves eines, difícilment canviaran de servei.

A banda de les seves pretensions d’expansió del negoci però, analitzem perquè a un centre li podria convenir incorporar Google Apps com a EVA o plataforma virtual.

  • En primer lloc, cal esmentar un cop més els moments difícils pels que està passant la comunitat educativa. La crisi i les retallades han portat a molts centres (públics i privats) en situacions crítiques. Malgrat la notable reducció de recursos veiem inadmissible restringir la qualitat de l’educació,  es per això que Google Apps és una opció gens menyspreable en la situació actual. Ofereix els seus serveis de forma gratuïta als centres educatius. Però a més, el fet de no requerir servidors ni programari addicional, com tampoc servei de manteniment o desenvolupament fa que ens estalviem els costos que tots aquests conceptes podrien representar. No cal dir que Google te un equip potent treballant exclusivament en les actualitzacions i les millores del servei, aquestes repercuteixen automàticament en els seus usuaris. Al mateix temps, pel fet de tractar-se de tecnologia “en el núvol”, no és necessari tenir capacitat d’emmagatzematge local.
  • Google apps posa al teu abast unes solucions gens complicades i d’ús molt intuïtiu, ja que estan pensades pel públic en general. Sovint amb poca o gens de formació les podem utilitzar i amb una mica de pràctica les arribarem a dominar. A més, cal no perdre de vista que google deu tenir desenes de milions d’usuaris, que vol dir que molts ja hi estem familiaritzats pel nostre ús personal.
  • Com ja queda resumit en la infografia, una companyia com google compta amb uns protocols de seguretat excepcionals, ja que no es poden permetre el luxe de ser vulnerables en aquest sentit. Ofereixen un sistema d’encriptació SSL i autentificació de dos factors que redueix considerablement l’accés a les nostres dades per part de pirates informàtics. D’altra banda, es fan còpies de seguretat automàtiques constantment, de manera que sempre es podrà recuperar la informació dels servidors de google davant de qualsevol adversitat. Val a dir que Google considera que qualsevol informació que s’introdueixi és propietat de l’usuari, per tant no cal patir per la seva filtració. Per últim, un cop més hi ha un equip de persones dedicades exclusivament a treballar per millorar dia a dia la seguretat de les seves eines.
  • Dèiem que funciona a través de la tecnologia que anomenem “en núvol” o Cloud Computing (en anglès). Això significa que podrem accedir a la plataforma, manipular-la i gestionar-la des de qualsevol lloc (no només des del nostre centre educatiu) i en qualsevol moment. També des de qualsevol dispositiu (PC, Mac, tauleta, mòbil d’última generació, etc.) i qualsevol sistema operatiu (Windows, iOS, Android, etc.).
  • Una de les prestacions que google se sent més orgullós, és la possibilitat que ofereixen les seves aplicacions de treballar en grup. Tant el lloc web com la creació de documents (documents de text, fulls de càlcul i presentacions) permet treballar de forma col·laborativa, tant en temps real com a la distancia. Sense necessita d’enviar adjunts per correu electrònic, qualsevol modificació en un document queda actualitzada de forma automàtica per tots els seus usuaris. Això fa que la feina i el treball comú s’agilitzi de forma considerable.
  • Tant el calendari, com el correu electrònic i fins i tot eines de publicació (com els blocs i llocs web) són eines que faciliten enormement la comunicació amb les famílies i que aquestes estiguin assabentades del que fan els seus fills a l’escola en tots els sentits. Alhora també permet una participació i implicació d’aquestes en l’activitat diària del centre.

Si voleu tenir informació més detallada de les aplicacions que inclou Google Apps for education podeu clicar aquest enllaç.

infografiaGAPPSE

El moment de la instal·lació i implementació pot ser quan el centre es trobi en més problemes per manca de coneixements o experiència en informàtica. En aquests casos podem comptar amb empreses que es dediquen a en la implementació i posada en funcionament de Google apps for Education com Totedu, distribuïdors autoritzats de la plataforma i especialitzats en el món educatiu. E-studi us pot acompanyar en la implementació d’aquestes eines oferint-vos una formació tant instrumental com metodològica en funció de les vostres necessitats.

En definitiva, E-studi i Totedu formem el tàndem ideal per posar en marxa la plataforma al vostre centre per la seva ràpida utilització i màxim aprofitament, amb totes les garanties

 

facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather